Appreciative inquiry: speel de troeven uit van werknemers en sollicitanten

Brussels-squareZW.jpg

Focus op wat een (nieuwe) medewerker écht graag en goed doet, en durf investeren in zijn/haar sterktes. Het is een gouden raad voor elk bedrijf, al blijkt de theorie makkelijker dan de praktijk. Daarom ontwikkelden we met CrossInternational een unieke aanpak om werknemers en bedrijven duurzaam te matchen op basis van appreciative inquiry.

Appreciative inquiry - ofwel waarderend onderzoek - is een techniek die verandering en vooruitgang beoogt door sterktes en positieve (werk)ervaringen als startpunt te nemen. Benadruk wat goed werkt, en bouw daarop voort. CrossInternational past deze principes op een innovatieve manier toe tijdens het recruitmentproces.

 

Future proof

Vaak willen bedrijven een openstaande functie zo snel mogelijk invullen. Hoewel we daar uiteraard begrip voor hebben, adviseren we hen om vooral een future proof beslissing te maken – zowel in hun belang als in dat van de kandidaat. We sporen werkgevers bewust aan om te investeren in de sterkte van (nieuwe) werknemers.

De talenten, passie en mogelijkheden van jezelf en je werknemers optimaal benutten en uitdiepen: dat is het doel van appreciative inquiry. Wil je een werknemer die gewoon zijn job uitoefent, of wil je iemand die gepassioneerd en gedreven elke dag zichzelf uitdaagt? Het antwoord is simpel.

 

Appreciative inquiry in de praktijk

Enerzijds passen we appreciative inquiry toe als gesprekstechniek met sollicitanten. Concreet betekent dat dat we tijdens een interview verder kijken dan diploma’s en ervaring. We vragen niet naar drie zwakke punten, maar wel o.a.:

  • Wat is jouw expertise?
  • Op welke verwezenlijkingen ben je trots?
  • Waar wil je naartoe met je carrière?

Door hier open en positief over te spreken kunnen we werknemers en bedrijven duurzaam matchen voor lange(re) termijn.

Anderzijds ondersteunen we bedrijven om aan de hand van waarderend onderzoek complementaire teams samen te stellen. Om een hecht en efficiënt team te smeden heb je namelijk een bijzondere mix van unieke profielen nodig , waarbij je de sterkte van iedere collega optimaal benut. Een werknemer die zich goed voelt in zijn job blijft bovendien langer aan boord en heeft een positieve impact op de collega’s en sfeer op het werk.

 

Ben je op zoek naar een topkandidaat? Contacteer ons om een resultaat-georiënteerde search op te zetten!