Welke Rode Duivel ben jij op de werkvloer?

CrossInternational welke medewerker ben jij

Om een hecht en efficiënt team samen te stellen heb je een bijzondere mix van unieke profielen nodig. Elf collega’s die net dezelfde vaardigheden en achtergrond hebben, daar schiet je wellicht niet mee op. Een voetbalteam is daar een mooi voorbeeld van. Nu de Rode Duivels de halve finale hebben gehaald, lijkt het wel dat bondscoach Martinez het perfecte team heeft samengesteld. Wim Van Kerckhove van rekruteringskantoor CrossInternational pikt er vijf Rode Duivels uit die niet misstaan op de werkvloer.

  • Romelu Lukaku

“Met een Lukaku in je team kan je er vanop aan dat je scoort: een collega die van een goed idee een topidee maakt, die weet hoe hij theorie in de praktijk omzet. Vooral het juiste moment is belangrijk: misschien hoeft hij niet van bij de eerste projectmeeting betrokken te zijn, maar zorgt hij in de laatste fase wel voor de perfecte afwerking.”

  • Eden Hazard

“Ben jij de Eden Hazard die je bedrijf kan klaarstomen voor de toekomst? De man met ideeën, die durft een risico te nemen. Let wel op: een Hazard levert zelden de beste prestatie vanuit een hokje met 9 to 5-regeling. Hij moet voldoende vrijheid krijgen om te innoveren.”

  • Kevin De Bruyne

“Een must in elk team: iemand die anderen beter maakt. Kevin geeft de collega’s keer op keer de perfecte assist. Iemand die coördineert en verdeelt, en net iets sneller doorheeft welke richting het uit moet.”

  • Nacer Chadli

"In ieder team zijn er soms spelers die ingeschakeld worden met een specifieke opdracht. Op wie je blind kan vertrouwen om de rol te spelen waar andere collega's niet de juiste kwaliteiten voor hebben. Nacer is zo iemand: hij staat klaar om perfect de taken uit te voeren in moeilijke omstandigheden. De coach weet dat zijn troeven nodig zijn voor het project, en het team kan 100% op hem rekenen om hen te helpen winnen!"

  • Vincent Kompany

“Een medewerker die vol overgave zijn jarenlange ervaring deelt met andere collega’s. Iemand die er elke keer opnieuw voor gaat, en het vuur aanjaagt als het wat moeilijker loopt. Toegegeven: we hopen wel van harte dat de Kompany in jouw team aanzienlijk vaker beschikbaar is dan de echte. Qua leiderschap en betrouwbaarheid kan je het echter moeilijk beter treffen.”