Automation aan het woord!

Automation.png

Elke maand vragen wij aan één van onze klanten wat zijn of haar statement is over de rekrutering en werking van hun sector. Wat zijn de tendensen die zich voordoen in verschillende sectoren en hoe evolueren ze?

"Vandaag de dag merken we dat we driemaal meer middelen moeten investeren dan pakweg drie tot vijf jaar geleden."

Patrick Kestemont is CFO en HR Director bij Automation, een Belgisch engineeringbedrijf dat actief is op het gebied van elektrische energie sinds 1961. Automation levert laagspanningsinstallaties voor stroomvoorziening, maar ook ‘SAFE prefabricated datacenters’. Hierin groeide Automation uit tot een nichespeler van het hoogste niveau. Hoog tijd voor een gesprek!

Welke tendensen ondervindt u in uw sector of rekrutering?

Patrick Kestemont: “Sommige functies voor ingenieurs raken nauwelijks nog ingevuld en vormen daardoor een regelrechte bedreiging voor het welzijn en de groei van onze Vlaamse KMO. Om dergelijke profielen aan te trekken moet men vandaag de dag driemaal meer middelen investeren dan pakweg drie tot vijf jaar geleden.

Verder krijgen we te maken met een vergrijzing die niet alleen de financiële sector treft, de pensionering van de ‘early baby boomers’ mist ook bij ons compensatie aan en kwaliteit van nieuwkomers.”

Hanteert u nog steeds dezelfde strategieën van vroeger of zijn deze veranderd?

Patrick Kestemont: ”Momenteel monteren en leveren we de SAFE-modules, de datacenterfaciliteiten, voor het CERN, een belangrijke klant van Automation. Hiervoor hebben wij nog meerdere bekabelaars en techniekers nodig en laat die nu net moeilijk te vinden zijn in de markt.

We maken daarom gebruik van head hunting en een netwerk van interimkantoren. Nieuw aan het recruitment proces is dat we sinds kort een inhouse recruiter aangesteld hebben die de verschillende rekruteringskanalen opvolgt en zelf ook actief de markt benadert.

Daarnaast merken we dat employer branding steeds belangrijker wordt voor rekrutering en gaan we natuurlijk mee met de technologische revolutie. We zijn actiever op social media en onze website kreeg een nieuw jasje.”

https://www.automation.be/