Telenet aan het woord!

Banner-Telenet-aan-het-woord.png

Elke maand vragen wij aan één van onze klanten wat zijn of haar statement is over rekrutering en de werking van hun sector. Wat zijn de tendensen die zich voordoen in verschillende sectoren en hoe evolueren ze?

Jurgen Moenaert is HR Recruitment Manager bij Telenet, een Belgisch topbedrijf op vlak van media, telecommunicatie en internet, dat verder niet veel uitleg behoeft. Hoog tijd voor een gesprek!

"Making Telenet recruitment futureproof, always staying one step ahead in a digital world."

Jurgen Moenaert - HR Recruitment Manager Telenet

Waar liggen de uitdagingen in uw sector of in uw bedrijf wat betreft rekrutering?

Jurgen Moenaert: We zijn binnen Telenet volop bezig om de rekrutering futureproof te maken, in lijn met onze business strategie. Daarbij zijn er zes grote prioriteiten bepaald: digital, agile, (employer) branding, candidate experience, analytics en internal mobility. Zo zorgen we ervoor dat we ook aan onze “Telenet-voordeur” one step ahead zijn in a digital world!
 

Hanteert u nog steeds dezelfde strategieën van vroeger of zijn deze veranderd? 

Jurgen Moenaert: Altijd voorop blijven in de digitale wereld, dat doen wij nu bijvoorbeeld door videorekrutering in ons standaardproces te implementeren. We voeren ook veel meer campagne via online en digitale kanalen om ervoor te zorgen dat we op een slimme, gerichte en budgetvriendelijke manier de juiste profielen aanspreken.

Als je kijkt naar branding, wat doen we daar anders? Onze careersite dient niet meer puur als oplijsting van de openstaande vacatures maar we gebruiken die nu veel meer om ons te differentiëren en potentiële kandidaten een beeld te geven van the story within Telenet. We zetten volop in op video en testimonials om aan mensen te tonen hoe het is om voor Telenet te werken. We geloven dat elke Telenetter bij ons een “verschilmaker” kan zijn, en proberen op die manier met een duidelijk gedifferentieerde employer brand naar buiten te komen.

Daarnaast halen we veel informatie uit de data van onze campagnes. Als we een Facebook-campagne voeren, dan kunnen we via analytics ook effectief nagaan hoeveel mensen we ermee bereikt hebben, wat de conversion rate is en hoeveel sollicitaties eruit voortkomen. Die inzichten maken ons dan weer slimmer en efficiënter voor nieuwe campagnes.

 

In tijden van “war for talent”, hoe maken jullie het verschil en waar zit jullie meerwaarde?

Jurgen Moenaert: Wij zetten al jaren met succes in op ontwikkeling van eigen talent en internal mobility, iets wat we in de toekomst bij Telenet alleen maar meer zullen doen. Vorig jaar bijvoorbeeld werd 57% van de (vaste) Telenet-vacatures intern ingevuld. We beseffen heel goed dat de talent market van vandaag een andere, meer flexibele aanpak vereist. Bij Telenet ligt de focus dan ook heel erg op een “growth mindset” en match met onze company values. We geloven heel sterk in die development culture en in de échte doorgroei van mensen.

We willen van Telenet een end-to-end agile organisatie maken waarbij je niet meer de standaard hiërarchische structuur hebt, maar een organisatiestructuur uitbouwt met tribes en squads, met scrum masters, agile coaches en chapter leads. We willen daarbij in eerste instantie inzetten op onze eigen mensen, zodat zij kunnen groeien in deze (nieuwe) agile rollen binnen Telenet!

We hebben bij Telenet altijd de customer experience vooropgesteld in alles wat we doen. We hebben dit ook vertaald naar een interne methodiek, met een employee experience en vooral in de rekrutering met de candidate experience. Door een aantal technische issues, vooral op het vlak van mobile responsiveness van het rekruteringsmanagementsysteem, hebben we op dat vlak de laatste jaren iets te veel een gevoel van “status quo” gehad bij Telenet. Maar we zijn in volle implementatie van een nieuw rekruteringsmanagementsysteem en ik ben ervan overtuigd dat we tegen het najaar ook op dat vlak serieuze stappen vooruit zullen genomen hebben.

 

https://www2.telenet.be/nl/jobs/werken-bij/home/