Owens & Minor aan het woord!

Klant-aan-het-woord---hoofding-1.png

Elke maand vragen wij aan één van onze klanten wat zijn of haar statement is over rekrutering en de werking van hun sector. Wat zijn de tendensen die zich voordoen in verschillende sectoren en hoe evolueren ze? Bart Verreydt is Vice President - Regional General Manager EMEA bij Owens & Minor Halyard, een toonaangevend en innovatief healthcarebedrijf dat zich richt op infectiepreventie en chirurgische oplossingen die de gevolgen van infecties voor patiënten en zorgpersoneel helpen verminderen en de ziekenhuisresultaten ten goede komen. O & M Halyard heeft een uitgebreid portfolio bestaande uit o.a. sterilisatieverpakkingsmateriaal, chirurgische jassen & lakens, Custom Procedure Trays (CPT’s), handschoenen en maskers. Hoog tijd voor een gesprek!

“Bij O&M Halyard EMEA streven we naar een mensgerichte cultuur, omdat we er sterk van overtuigd zijn dat betrokken medewerkers, solide bedrijfsprocessen, integriteit en een positieve bedrijfscultuur, zorgen voor tevreden klanten en sterke resultaten.”

Waar liggen de uitdagingen in uw sector of in uw bedrijf wat betreft rekrutering?

Bart Verreydt:

Met de overgang naar een voortdurend toenemend digitaal tijdperk moeten we voorop lopen op het vlak van technologische veranderingen en het implementeren van kortere, meer agile rekruteringsmethodologieën, terwijl we tegelijkertijd onze employer branding vergroten. Ons advies aan bedrijven en managers is om flexibel te zijn en niet al te snel kandidaten uit te sluiten die niet helemaal voldoen aan de functieomschrijving. In plaats daarvan moeten ze rekening houden met kandidaten met de juiste cultural fit, en vooral met overdraagbare vaardigheden. Kandidaten die het potentieel in zich dragen om snelle groeiers te zijn en die kunnen worden opgeleid. Investeren in medewerkers zal ook het retentiemanagement binnen de onderneming ten goede komen.
 

Hanteert u nog steeds dezelfde strategieën van vroeger of zijn deze veranderd? 

Bart Verreydt:

Onze strategieën zijn mee geëvolueerd met de markt en ik denk dat het voornamelijk terug neerkomt op  een sneller talent acquisitieproces, digitale ontwikkelingen en betere employer branding. De Europese markt kent een gestage economische groei, er is de war for talent waardoor we een overgang mee maken van professionals die succesvol overstappen naar nieuwe industrieën. Bedrijven die niet snel handelen en geen sterke employer branding hebben, riskeren potentieel talent mis te lopen. We anticiperen hier o.a. ook op door aan collaborative hiring te doen en door onze kennis over nieuwe rekruteringsmethoden en technologieën te vergroten. Collaborative hiring met meer betrokken personen in het rekruteringsproces zorgt niet alleen voor betere cultural fit en een betere candidate experience & engagement, maar ook retentie van het huidige personeel!

 

In tijden van “war for talent”, hoe maken jullie het verschil en waar zit jullie meerwaarde?

Bart Verreydt:

De focus voor 2019 is onze employer branding-strategie, om ervoor te zorgen dat we zowel intern als extern actief evolueren naar een Employer of Choice. Intern zijn we onze Employee Value Proposition aan het versterken door de essentie van ons bedrijf te herdefiniëren, waar we voor staan en wat ons uniek maakt. Extern proberen we dit door te trekken door in de verf te zetten welk unieke set van voordelen en flexibiliteit een werknemer bij ons krijgt in ruil voor de vaardigheden, bekwaamheden & ervaring die hij/zij ons bedrijf brengt.

Daarnaast stellen wij vast dat het tijdsverloop om kandidaten aan te werven, dus de tijd tussen een sollicitatie en een concreet voorstel, korter wordt en dat wij ons proces dus ook moesten verkorten om de juiste kandidaten te kunnen binnenhalen. We hebben ook gemerkt dat sociale netwerken zoals LinkedIn passieve kandidaten bereiken en een snelle sollicitatieprocedure mogelijk maken. Rekrutering eindigt niet met een succesvolle plaatsing. Het onboarden van onze kandidaten is essentieel om hen te laten zien dat we een blijvend belang in hen hebben en dat we er alles aan doen om hen te laten slagen en uitblinken in hun rol. Door het onboardingproces af te stemmen met de managers en een nauwe cross-functionele samenwerking binnen het bedrijf te hebben, geven we de teamgenoot al een eerste betrokkenheid en een goed begrip van de waarden van ons bedrijf. We willen er zeker van zijn dat onze teamgenoten zich gewaardeerd voelen en dat ze zich empowered voelen in hun rol om lean verandering door te voeren en impact te hebben op de organisatie. We willen dat niet alleen nieuwe medewerkers, maar ál onze teamgenoten weten dat hun mening en feedback wordt gewaardeerd. Daarom houden we jaarlijks een betrokkenheidsenquête die ons als bedrijf in staat stelt om tot een groep gemotiveerde en geëngageerde medewerkers te komen in een leuke werkomgeving!

 

http://www.halyardhealth.co.uk